Kateri avtomobil je prejel nagrado Autobest 2018
| Članek je bil prebran 173 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Autobest je vsakoletno tekmovanje, na katerem se izbere najboljši evropski avto leta. Žirijo oziroma ocenjevalce sestavljajo posamezniki iz različnih držav iz Evrope, tudi iz Slovenije. Letos si je nagrado zaslužil Citroen C3 Aircross. Osvojil je naziv »Best Buy Car of Europe«. Njegovi konkurenti in hkrati finalisti tega tekmovanja so bili nova Honda Civic, nov Ford Fiesta, nov SEAT Ibiza, Opel Grandland X in Volkswagen T-Roc.

Na tem tekmovanju žirija ocenjuje na podlagi trinajstih kriterijev, med katerimi so cena, vsestranskost, distribucija rezervnih delov, pomoč kupcem. Veliko več poudarka pa se daje tudi na dizajn in novi tehnologiji, ki jo ima avtomobil. Citroen C3 Aircross je prepričljivo zmagal s 1423 točkami, najkonkurenčnejša pa sta mu bila Opel Grandland X s 1302 točkami in Volkswagen T-Roc s 1205 točkami.

Proslava bo potekala v prvi polovici februarja letos v Salzburgu, Avstrija, na kateri se bodo zbrali vsi direktorji in vodilni posamezniki različnih družb. Citroen se je resnično prislužil ta naziv zaradi izgleda, udobja in nove tehnologije v tem modelu, njihovo ponudbo ostalih avtomobilov pa si lahko pogledate na njihovi spletni strani Citroen.

© 21. 06. 2018 - Dolznik.si. Oglaševanje.