Zapeljite se v eleganco s Citroenovim DS4
| Članek je bil prebran 665 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Citroen ds4 je kompaktna limuzina francoskega proizvajalca vozil, ki se ponaša s posebnim, avantgardnim dizajnom, izjemno prefinjeno opremljeno notranjostjo, zmogljivimi motorji pod pokrovom vozila in številnimi tehnološkimi sistemi, ki vozniku olajšajo vožnjo in delajo ds4 še bolj varen. To, da je Citroen ena izmed tistih avtomobilskih znamk, ki je med slovenskimi kupci še posebej priljubljena, verjetno ni potrebno izpostavljati. Na naših cestah z lahkoto opazimo veliko Citroenov, od manjših pa do njihovih največjih modelov in celo gospodarskih vozil. Pri tem ni težko opaziti tudi tega, da so med Citroenovimi modeli med bolj priljubljenimi družinski in prostorni avtomobili (npr. Citroen C4 Picasso). Pogosto kupci ob nakupu Citroenovega vozila vedo povedati, da pri njihovih modelih kupci za svoj denar zares dobijo največ, tekom let pa se je znamka Citroen izkazala tudi kot izjemno varna in zanesljiva. V zadnjem času so med vodilnimi na področju razvijanja raznih koristnih sistemov za pomoč pri vožnji, njihova vozila pa skušajo biti tudi kar se da skromna, ko gre za porabo. Posebno pozornost pri Citroenu namenjajo tudi dizajnu oziroma estetiki. Ker je Citroen francoska blagovna znamka, jo mnogi že od njenih začetkov povezujejo s francoskim občutkom za modo in stil. Dober primerek tega je ravno limuzina ds4, ki se lahko pohvali z dizajnom, za katerim se na cestah obračajo glave.

ds4Stil, kateremu dominira nova okrasna maska

Pri Citroenu so si za novi ds4 očitno zadali nalogo, da bo s svojo zunanjo podobo pritegnil in nase prikoval prav vse poglede na cesti. Lahko rečemo, da jim je zadani cilj zelo dobro uspel, saj je ds4 izjemen primerek elegance in prefinjenega stila. Dizajn je drzen in avantgarden, dominira pa mu nova okrasna maska, ki so jo pri Citroenu poimenova DS Wings oziroma po slovensko DS Krila. Okrasna maska ima na sredini tudi  logo znamke DS, s čimer je maski dodana karizma in prepoznavnost. Poleg maske dizajn dopolnjuje še DS LED VIDION osvetlitev vozila, pri čemer so se pri Citroenu potrudili, da bo osvetlitev služila tako vidiku uporabnosti / varnosti, kakor tudi vidiku estetike oziroma stila.

Čeprav gre za limuzino, lahko že na prvi pogled vidimo, da ima ta model športno dušo.  Razočaral ne b niti največje ljubitelje hitrosti in užitkov na cesti, saj so pod pokrovom športni in zelo zmogljivi motorji, ki obetajo obilico cestnih užitkov. Povrh tega je oblika tega avtomobila izjemno aerodinamična, tako da že nekoliko meji na križanca med limuzino in športnim vozilom. Linije vozila so zelo čiste in sofisticirane, tako da že samo ob pogledu na ds4 lahko začutimo, da je vožnja z njim prožna, okretna in zelo odzivna. Pri obliki so se skušali držati prepoznavne dediščine znamke, pri tem pa so vnesli tudi dovolj svežine, da se novi ds4 razločuje od ostalih vozil linije DS. Ne glede na to, iz katere strani pogledamo ta avto, nas bodo njegove linije zagotovo prepričale. Ds4 nikakor ni medel ali povprečen avtomobil, ampak ga odlikuje izjemna izraznost in karizma. Tako se boste počutili tudi, ko boste sedli za njegov volan, zato je to res avto, ki ne razočara na nobeni ravni. Morda res ni primeren kot družinski avto, zelo lepo pa se obnese kot avto za osebne potrebe, daljša potovanja, službene poti, itd.

Preberite si tudi, kaj odlikuje Citroenov model C4!

© 21. 06. 2018 - Dolznik.si. Oglaševanje.