Kako se spopasti s kandido?
| Članek je bil prebran 1.389 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Kandida je za zdravje neškodljiva kvasovka, ki je prisotna prav v vsakem telesu. Kandido je tako pri zdravem posamezniku mogoče najti tako v prebavilih, kakor v prebavnem traktu, na koži in na sluznici. Njena naloga je, da pospešuje določene procese in aktivnosti v organizmu, zato je kot taka potrebna za normalno delovanje telesa. V zadnjem času pa lahko vse pogosteje slišimo, da imajo ljudje s kandido tudi težave. Gre za primere, ko se kandida pretirano razraste, nato pa prodre v kri in se po krvnem obtoku nato razširi še po celem telesu. Ker je na ta način kvasovk preveč, se poruši ravnovesje, to pa lahko za posameznika pomeni različne fizične, pa tudi psihične, zdravstvene probleme. Če se kandida širi nekontrolirano in preko dovoljenih vrednosti, potem je to mogoče imenovati tudi kandidiaza. Na kandido ženske najhitreje pomislimo, če se soočamo z glivičnim vnetjem nožnice. Pri moških to bolezen najpogosteje povezujemo z glivicami, ki se rade pojavijo na nohtih na nogah. Seveda se kandida lahko kaže še na mnogo drugih načinov, zdravstvene nevšečnosti pa povzroča predvsem takrat, ko je človek oslabljen, ima porušen imunski sistem, je prekomerno izčrpan, itd. V takih trenutkih se kvasovke začnejo prekomerno razmnoževati, sčasoma porušijo ravnovesje v človekovem telesu in povzročijo razne zdravstvene preglavice. Kandido je zato potrebno omejevati v razraščanju, saj sicer lahko napade vse organe v telesu, v najslabšem primeru pa lahko pripelje tudi do patogenih glivic, avtoimunskih bolezni in celo do rakavih obolenj.

kandidaNajpogosteje kandido povzročajo nekatere snovi, katerim se je včasih mogoče izogniti. Na pretiran razmah kandide tako vplivajo antibiotiki, stereoidi, kemoterapija, težke kovine, slaba prehrana, obsevanje, kontracepcijske tabletke, estrogenska (nadomestna) terapija, uživanje drog ali alkohola, stres, onesnažen zrak, pretirano uživanje mleka, mlečnih izdelkov, sladkorjev in prečiščenih ogljikovih hidratov, uživanje predelanih živil, bele moke, ipd.

Kako vemo, da gre za kandido?

Kandido lahko prepoznamo po nekaterih najpogostejših simptomih. Običajno se pojavijo: utrujenost, pridobivanje kilogramov, napihnjenost in plini, vneta prostata, slab spomin in koncentracija, zaprtje, akne, bolečine v sklepih, nizek ali pa tudi visok krvni sladkor, itd. Na svetu naj bi se danes s kandido oziroma pretirano razraščenimi kvasovkami tako borilo kar več milijonov ljudi. Zanesljivih testov za ugotavljanje kandide ni veliko, najlažje in najbolj zanesljivo je razraščanje kvasovk mogoče potrditi oziroma ugotoviti z bioresonanco.

Kaj storiti, da premagamo kandido?

Kandido je mogoče pozdraviti zgolj z veliko potrpljenja. Zdravljenje je namreč dokaj dolgotrajno. Posameznik, ki se bori s kandido, se najprej lahko spopade z njo tako, da začne uživati pravilno prehrano. S tem doseže, da se kandida ne razrašča več in jo zajezi. Gre za kandida dieto, ki vsebuje veliko česna, origana, kardamoma, cimetovega olja, nageljnovih žbic, oljčnih listov, jajc, mesa, oreščkov, semen, soje, kislega zelja in repe, stročnic, itd. Seveda je potrebno iz prehrane izločiti vsa živila, ki vsebujejo kvasovke (npr. pivo in kvašeni izdelki), sladkor, kis, belo moko, itd.

Mnogi ljudje se s kandido tudi uspešno spopadejo in se je rešijo, če se nekaj časa strogo držijo takšne diete, ki pomaga, da se kvasovke zajezi. Telesu na ta način pomagamo, da vzpostavi porušeno ravnovesje.

Preberi več o kandidi!

© 27. 04. 2024 - Dolznik.si. Oglaševanje.