Z avtobusnim prevozom lahkih nog naokrog
| Članek je bil prebran 1.074 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Verjetno večina izmed nas rada potuje, si privošči oddih oziroma počitnice in spoznava nove kraje. Včasih so ljudje na izlete hodili predvsem z avtobusnimi prevozi ali z vlakom, potem pa se je z razmahom osebnih avtomobilov to za nekaj časa spremenilo. Danes se stvari znova obračajo in vse več ljudi oziroma skupin se znova odloča za najem minibusa ali avtobusa, s katerim se odpeljejo do izletniške točke ali na počitnice. Ljudje smo včasih mislili, da je mogoče potovati udobno samo z lastnim osebnim vozilom, v resnici pa so danes avtobusni prevozi že tako udobni, avtobusi pa sodobno opremljeni, da nam na poti prav nič ne manjka. Če temu dodamo še to, da se pri vožnji z avtobusom ne rabimo obremenjevati s potovalnim načrtom, prometom, zastoji, nesrečami in podobnim, ampak lahko povsem sproščeno uživamo v vožnji, potem postane jasno, zakaj je avtobusni prevoz vse bolj priljubljen. Tak način prevoza je lahko tudi zelo priročen, če nimamo vozniškega dovoljenja ali pa za starejše osebe, ki bi si še vedno želele potovati, a nimajo vozniškega dovoljenja ali osebnega vozila. Skratka, najem avtobusnih prevozov je znova v porastu, zato si poglejmo, za kam vse je mogoče najeti avtobus.

najem avtobusaKam vse z avtobusom ali minibusom?

Z avtobusom ali minibusom se je mogoče odpeljati na različne konce in kraje. Mnogi se za najem minibusa odločijo, ko potujejo z letalskim prevozom in za skupino potnikov potrebujejo prevoz do bližnjih ali nekoliko bolj oddaljenih letališč. Na tak način je pot do letališča varna, zanesljiva, brez nepotrebnih skrbi, povrh vsega pa je tak prevoz mnogo cenejši, kot če bi se do letališča peljali z lastnim prevozom in bi svoj osebni avtomobil pustili na parkirišču pri letališču, kjer so parkirnine običajno zelo visoke.

Poleg tega se je mogoče z avtobusnim prevozom peljati tudi na bližnje ali nekoliko bolj oddaljene izletniške točke. To pomeni, da namesto vas za pot skrbijo poklicni in izkušeni vozniki ali voznice, vi pa med potjo lahko klepetate in uživate, zato na cilju niste utrujeni in lahko svojo energijo porabite za ogled znamenitosti in sproščanje. Najmanjši kombiji običajno lahko vozijo nekje do 9 potnikov, če pa je skupina večja, je potrebno najeti minibus z več sedeži ali pa avtobus.

Mnogi se za najem minibusa ali avtobusa odločijo tudi za obisk nekoliko bolj oddaljenih mest, npr. Trsta, Benetk, Milana, Munchna, Dunaja, Frankfurta, Budimpešte, ipd. Takšen prevoz je odlična izbira tudi, če s skupino obiščete katerega izmed zabaviščnih parkov v bližini, saj v tem primeru ne rabite skrbeti za prevoz tja in nazaj, ampak se na poti nazaj lahko že nekoliko spočijete od napornega dne.

Vse pogosteje pa se ljudje odločajo tudi za avtobusni prevoz na počitnice, npr. na jadransko obalo ali zimsko letovišče. Na počitnicah namreč večina izmed nas niti enkrat ne prižge svojega avtomobila in misel, da si lahko vsaj za nekaj dni v letu odpočijemo od vožnje, je lahko zares sproščujoča. V tem primeru smo lahko tudi prepričani, da bomo s sabo zares vzeli samo toliko, kolikor potrebujemo. Prevozi z avtobusi so torej varni, zabavni, udobni in tudi cenovno zelo dostopni.

Morda vas zanima tudi prispevek o električnih vozilih. Več!

© 28. 04. 2024 - Dolznik.si. Oglaševanje.