Zakaj izbrati drsna vrata?
| Članek je bil prebran 1.741 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Drsna vrata niso samo izjemno lep estetski dodatek k notranji opremi vašega doma, ampak pomenijo tudi arhitekturno premišljeno rešitev za majhne prostore ali, ko imamo opravka z velikimi zasteklitvami. V vsakem primeru se je zanje smiselno odločiti v primeru prostorske stiske, pa tudi, če je notranjost našega doma nekoliko manj osvetljena. V takih situacijah drsna vrata pomenijo priročno rešitev, ki lahko povsem spremeni podobo vašega doma.

Vhod v dnevno soboUstvarite odprt in svetel prostor

Drsna vrata so lahko zastekljena, s kovinskim ali pvc ogrodjem, lahko pa so tudi polna in narejena iz lesa ali pvc. Zanje se kupci pogosto odločajo zlasti tedaj, ko želijo imeti svetel dom – zastekljena zunanja drsna vrata so več kot primerna za zagotavljanje kar največje količine naravne svetlobe in zračnosti prostorov. Če gre za notranja vrata, se kupci pogosteje odločijo za polna drsna vrata, čeprav so tudi zastekljena drsna vrata lahko odličen element pri ustvarjanju prijetne bivalne klime in počutja v dnevnih prostorih naših bivališč. V vsakem primeru z drsnimi vrati občutno prihranimo pri odpiralni površini, saj z odpiranjem/zapiranjem takšnih vrat ne posegamo niti v notranjost niti v zunanjost prostorov oziroma naših domov.

Občutek neposredne povezanosti z naravo

Drsna vrata, ki jih namestimo na zunanje stene naših bivališč, dajejo tudi edinstven občutek povezanosti z zunanjostjo, torej naravo okoli nas. Če takšna vrata v toplejših delih leta odpremo, se počutimo, kot da smo zunaj oziroma kot del narave. Takšna vrata so odlična izbira, ko gre za balkonska vrata, saj z njimi odprtost notranjih prostorov navzven kar najbolj optimiziramo. Več o drsnih vratih in njihovih lastnostih pa si preberite tukaj.

© 29. 04. 2024 - Dolznik.si. Oglaševanje.