Ali zaupate v diete?
| Članek je bil prebran 1.416 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Čas poletja je za mnoge tudi čas diet. Nekateri se prakticiranju diet izogibajo v velikem loku, saj so prepričani, da z njimi ne morejo doseči želenih rezultatov, spet drugi se jih poslužujejo pogosto in pri izgubi odvečnih kilogramov prisegajo nanje. Vam diete zares lahko pomagajo pri oblikovanju želene postave in topljenju kalorij?

Ni vseeno, katera dieta

Zdrav krožnikSeveda ni mogoče vseh diet metati v isti koš. Ker smo ljudje v zadnjem desetletju postali skorajda obsedeni s svojim izgledom in ker veliko diet priporočajo celo zdravniki, ko gre za zdravljenje kakšne bolezni, ne preseneča, da se na spletu in v drugih medijih pojavlja zares veliko število raznih diet. Seveda ni vseeno, za katero se odločite, saj ste lahko zaradi napačno izbrane diete razočarani, povrh vsega pa vam njeno prakticiranje ne bo prineslo obljubljenih rezultatov. Prvo pravilo pri izbiri diete bi vselej moralo biti: izberite dieto, ki je zmerna. To pomeni, da ne obljublja izgube 10 kilogramov v samo enem mesecu, ampak zagotavlja rezultate, in to vidne, na dolgi rok. Zmerna dieta je zdrava dieta, ki ne pomeni stradanja, temveč postopno izgubo teže. Če težo izgubljamo prehitro in na nezdrav način, potem se nam to tudi maščuje. Telo pogosto iznakazijo pogoste strije in druge nepravilnosti, ki nastanejo zaradi odvečne kože, prav tako pa se kilogrami pri hitri izgubi teže lahko v celoti ali še v večjem obsegu povrnejo, ko se diete več ne držimo. Izbrati je bolje tiste diete, katere na svojih jedilnikih vsebujejo jedi in živila, ki jih imate že sicer radi. Če boste izbrali dieto, ki predvideva, da se nadaljnjih nekaj mesecev prehranjujete zgolj s hrano, ki je sicer sploh ne marate, potem je uspeh toliko manj verjeten, saj vam bo kje na poti najverjetneje zmanjkalo motivacije in volje za nadaljevanje.

Diete so torej lahko učinkovit pripomoček za izgubo odvečnih kilogramov, toda brez spremenjenega načina življenja vendarle ne gre. Opustite nezdrave razvade in vsakodnevno premigajte svoje telo, izberite pa zdravo in sebi primerno dieto, pa se vam za rezultate zares ni treba bati.

© 27. 04. 2024 - Dolznik.si. Oglaševanje.